До някаква степен ме изненада стилистиката на речта на Сергей Лавров

...
До някаква степен ме изненада стилистиката на речта на Сергей Лавров
Коментари Харесай

Доц. Валентин Вацев: Путин иска Индия и Бразилия в Съвета по сигурност в ООН

" До някаква степен ме изненада стилистиката на речта на Сергей Лавров пред научно-експертния конгрес " Примаковски четения “. Това обясни пред Радио " Фокус “ доц. Валентин Вацев, геополитически анализатор.

Лавров е приказвал сполучливо пред научно-експертната общност с научен уклон, с нов изказ, сподели анализаторът. Според нето, Лавров е приказвал това, което му е подредено от Кремъл. 

Пред научната общественост той е посочил една непозната картина на съветската политика в света и Европа. " Той изрази съжалението, по спокоен метод, че руско-европейските връзки са развалени и скоро няма да се оправят.

Следващото значимо нещо, което е прозвучало като вест е, че е налице смяна в отношението към старата нужда да се промени състава на непрекъснатите членове на Съвета по сигурност в Организация на обединените нации. Тази организация беше основана като съюз на спечелилите ", сподели доцент Вацев в подтекста на предлагането Русия да се изключи от Организация на обединените нации. 

" По думите на Лавров, Съвета за сигурност трябва да се допълни с членове като Индия и Бразилия. Русия към този момент намерено приказва като представител на така наречения " трети свят " за глобализацията, която ще продължи. 

" Русия приказва към този момент от позициите на този многополюсен свят, като негов последовател и бранител ", сподели още доцент Вацев.

Това ще бъде един три или четири полюсен свят. Лавров лично би желал Европейски Съюз да бъде полюс в този свят, само че изрично това надали ще бъде допустимо. Единият полюс на силата и икономическото господство ще е Русия, другите са Китай и Съединени американски щати ", сподели още анализаторът.

По думите на Лавров, множеството от огромните структури, които в този момент съществуват към ООН би трябвало да претърпят дълбоки преобразования, а някои ще изчезнат напълно. Ще бъдат открити нови. 

" Лавров издаде желанията на съветското управление за войната в Украйна, говорейки искрено от името на Путин. Той приказва за преговорен завършек на войната и вземане предвид с настояванията на Русия ", уточни Вацев.

Този път Кремъл говори не за война, а за победа, за продупчване на евроатлантическите устои, защото Франция и Германия са склонни да върнат отношението си към нея от преди 24 февруари. Такова е посланието на Русия към света, отправено от Сергей Лавров, счита анализаторът. 

" Чрез генерални послания, в свръх необикновена за Лавров среда, той насочва посланията на Кремъл по света - ние побеждаваме, остават техническите детайлности. Русия бърза да завърши, защото през 2024 година има да взема решение съдбоносен въпрос - за прехвърлянето на властта и за основаването на една съюзна страна, от която те не са се отказали ", сподели още доцент Валентин Вацев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР